Clifa logo
Contact

Adres ][ Adress
Gastenboek ][ Guestbook
Route Hulp ][ Travel Help

    Naar Huis ][ Back Home

CLIFA Uitgelicht

Clifa wil u graag op de hoogte houden van actuele of opmerkelijke gebeurtenissen.


ACTUEEL

Er is momenteel geen nieuws te vermelden

 

RECENTELIJK

Interview Algemeen Dagblad  Bijlage: Zorg Op Maat  [blz. 7]

Interview MEZZO  [blz. 18-19]

 

Op dinsdag 14 november 2006

Het thema voor deze avond is: ‘VOEDING MET ZORG

CLIFA heeft de heer Wim Heijboer gevraagd deze avond een uiteenzetting te willen geven over de werkwijze, levering en mogelijkheden die het Dinnercentrum (satellietkeuken) biedt. Dhr. Wim Heijboer is manager van o.a. het Dinnercentrum.

Het Dinnercentrum staat op het terrein van het Zaans Medisch Centrum en is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen Evean en het Zaans Medisch Centrum. Juridisch eigenaar is het Zaans Medisch Centrum. Risicomanagement en bedrijfsvoering zijn verdeeld over het aantal maaltijden elke organisatie afneemt. Voeding aanbieden is zowel van maatschappelijk als economisch belang. Het Dinnercentrum is verantwoordelijk voor klantvraag en vaktechnische onderbouwing van beleid tot en met geïmplementeerde wijze van leveren. Het Dinnercentrum zorgt voor de bereiding en levering van maaltijden aan het ziekenhuis ZMC, de Evean verpleeg - en verzorgingshuizen en particuliere afnemers. Het bereiden van het eten gebeurd onder zeer hygiënische omstandigheden, waarbij het HACCP beleid een grote rol speelt. Dag in dag uit doen koks en medewerkers hun best om smakelijke maaltijden te bereiden voor de diverse instellingen.

Aansluitend werd door de dhr. Heijboer, namens het Dinnercentrum, een koude heerlijke proeverij van de ‘etenskunsten’ van deze satellietkeuken aangeboden.

       

     
 

 

Op zaterdag 29 oktober 2005 werkbezoek Wouter Bos aan Evean Oostergouw

Nel Koppers, voorzitter van CLIFA, is gastvrouw voor de heer Wouter Bos, Gerdi Verbeet en gezelschap. Tussen 11.15 uur en 12.30 uur zal worden ingaan op de gevolgen van het kabinetsbeleid van de afgelopen drie jaar. Dit vindt plaats via een rondleiding door verpleeghuis Evean Oostergouw,  waarbij concrete aspecten/voorbeelden aan de orde zullen komen en getoond zullen worden.

Wouter Bos is vanaf november 2002 Fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid in de Tweede Kamer en eveneens Politiek Leider van de Partij van de Arbeid. De heer Bos is geboren in Vlaardingen op 14 juli 1963 en heeft als woonplaats Amsterdam.

Lees hier de volledige spreektekst    Wouter Bos tijdens de Politieke Algemene Beschouwingen van 21 september j.l.

Agenda route rondleiding

   

            

 

Vlaaisessie: nieuw licht op Alzheimer door ‘Alzheimer-groep’ Nederlands Instituut voor Hersenonderzoek

Nel Koppers was namens CLIFA aanwezig op de succesvolle lezing Nieuw Licht op Alzheimer op vrijdag 23 september.  Hoewel de mechanismen die ten grondslag liggen aan het ontstaan en verloop van Alzheimer niet meer zo onduidelijk zijn
als jaren geleden, valt er uiteraard veel te onderzoeken. Bij de ‘Alzheimer-groep’ van het Nederlands Instituut voor Hersenonderzoek (NIH)  wordt dit onderzoek multidisciplinair uitgevoerd. Tijdens een ‘vlaaisessie’ (tijdens de pauze is er koffie met vlaai) praten verschillende wetenschappers het publiek bij over het ‘nieuwe licht’ dat zij soms letterlijk over hun onderzoek lieten schijnen
.
U ziet op de foto o.a. midden vooraan Nel Koppers en rechts vooraan Dr. Eus.J.W. Van Someren

  [Klik op de verkleining voor een grotere afbeelding]

 U kunt ter informatie de uitnodiging met het programma downloaden.

Vlaaisessie-flyer (0.15 MB)                                   externe link
Vlaaisessie-flyer uitgebreide versie (0.15 MB)   externe link

Kijk voor meer informatie op ISAO.
Foto ter beschikking gesteld door de ISAO in samenwerking met het NIH.


Op donderdag 28 april 2005, na de jaarvergadering van de Cliëntenfamilieraad 'Clifa'

Presentatie met als thema: ‘Hersenen van doden zijn van levensbelang’
door Prof. Dr. D.F. Swaab, directeur Nederlandse Hersenbank.

Prof. dr. Dick Swaab  staat wereldwijd bekend als een prominente wetenschapper en was gasthoogleraar in München, Anhui (in China) en Peking. Vorig jaar publiceerde hij het standaardwerk ‘The Human Hypothalamus’ met meer dan 1000 pagina’s.

De Nederlandse Hersenbank (NHB) werd in 1985 opgericht binnen het Nederlands Instituut voor Hersenonderzoek door Prof.dr. D.F. Swaab (directeur van het Nederlands Instituut voor Hersenonderzoek) en Prof.dr. F.C. Stam (het toenmalige hoofd van de Neuropathologie, Vrije Universiteit te Amsterdam). De NHB werd opgezet om het onderzoek naar hersenziekten mogelijk te maken door het verstrekken van klinisch, moleculair genetisch en neuropathologisch goed gedocumenteerd post-mortem hersenweefsel van patiënten met neurologische en psychiatrische aandoeningen.
De Nederlandse Hersenbank is inmiddels wereldwijd vermaard. Begonnen met onderzoek naar de Ziekte van Alzheimer, maar inmiddels ook met onderzoeks-afdelingen voor de Ziekte van Parkinson, ME, depressies, eetstoornissen en voor multiple sclerose (MS).

Hieronder vindt u een fotoimpressie van deze middag. [Klik op de verkleining voor een grotere afbeelding]

       

 

Op 30 maart 2004 organiseerde Clifa een informele lezing met als thema

'De laatste ontwikkelingen op neurologisch gebied'
o.l.v
Prof.dr. J. Stam, neuroloog en wetenschapper
in het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam.

Bij velen, van bewoners/ patiënten, betrokken relaties van zowel p.g – als somatische afdelingen, tot stagiaires en personeel, leeft de vraag hoe de wetenschap op neurologisch gebied (dementie, de ziekte van Parkinson, herseninfarcten e.d) gevorderd is. Om aan deze vraag tegemoet te komen hebben wij Jan Stam (neuroloog en wetenschappelijk onderzoeker in het AMC) gevraagd hierover een lezing te willen houden. Het leek ons een unieke kans. De lezing werd  ondersteund met filmbeelden en foto’s.

Hieronder vindt u een fotoimpressie van deze avond. [Klik op de verkleining voor een grotere afbeelding]
 

Jan Stam aan het woordenkele aanwezigenenkele aanwezigenJan Stam in een boeiende uitlegJan Stam met Mw. B.de Wolde


Op 20 april 2004 organiseerde Clifa een informele lezing met als thema

‘Onderzoek en prikkeltherapie bij dementie’
o.l.v
Prof.dr. E.J.A. Scherder, verbonden aan de afdeling Klinische Neuropsychologie
 van de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Erik Scherder is bijzonder hoogleraar Klinische Neuropsychologie op een leerstoel ingesteld door Fontis Amsterdam met als leeropdracht de ontwikkeling van niet- medicamenteuze behandelmogelijkheden van Alzheimer en andere typen dementie. Door stimulatie van lichte lichamelijke inspanning met de handen en het gezicht, die kunnen leiden tot verbeteringen van cognitieve functies die behoren tot het voorste deel van de hersenen.

Erik Scherder was in gezelschap van Laura Eggermont.
Hieronder vindt u een foto-impressie van deze avond. [Klik op de verkleining voor een grotere afbeelding]

Nel Hoogland en Jan RemIn gesprekNel Hoogland, Annie van den Ing en Jan RemEnkele aanwezigenEnkele aanwezigenJan Schone in gezelschap

   Erik Scherder aan het woordEen kijkje in de zaalFrans Poel en Erik ScherderEven napraten

 

Op 9 februari 2004 Jongeren Socialisten  Zorgdebat 

In navolging van de themabijeenkomst van de PvdA organiseerde de Jongeren Socialisten afd. Zaanstad een zorgdebat over de gevolgen van de bezuinigingen voor de zorgsector.  Sprekers op dit debat waren José Smits, Tweede Kamerlid PvdA , Lobke van Overbeek,  Dimitri Gielissen en Nel Koppers, voorzitter 'CLIFA'.De Jongeren Socialisten zijn een Politieke Jongeren Organisatie (PJO) die hoort bij de PvdA.

Hieronder vindt u een foto-impressie van deze avond. [Klik op de verkleining voor een grotere afbeelding]

  

 

 

Op zaterdag 25 oktober 2003 PvdA themabijeenkomst  'BALKENENDE 2 ‘ONTZORGT’

 Paul Wouters, locatie manager Evean Oostergouw  en Nel Koppers, voorzitter 'CLIFA' gingen in op de stelling:

“De bezuinigingen afgekondigd door het kabinet Balkenende 2 behoeven de kwaliteit van zorg in verpleegtehuizen niet aan te tasten"

Artikel Noord-Hollands Dagblad Nieuws - Zaanstreek  Maandag 27 oktober 2003, 09:14
Oostergouw overweegt stap naar rechter en Provinciale Staten stelt vragen naar aanleiding actie CLIFA.
zaandam - De cliëntenfamilieraad Clifa van verpleeghuis Oostergouw in Zaandam overweegt een juridische procedure tegen de staat te voeren om de kwaliteit van de zorg in verpleeghuizen te waarborgen. Dit zei voorzitter N. Koppers-Plomp zaterdag bij een ledenvergadering van de PvdA in Zaandam.
 

 

 

Met dank aan ISAO en Marianne Kamp voor het fotograferen en beschikbaar stellen van de foto's

 

   
   ][ About EVEAN ][ Contact the webmaster   ©2002- 2006 by Clifa Evean Oostergouw Zaandam NL.